Horeca en appartementen Kudelstraat Kudel

PROJECT
Horeca en appartementen Kudelstraat te Kudel

Opdrachtgever
De Gouden Leeuw

Architect
Atalja Willemen Architect i.s.m.
Architectuurmanagement Dirk Postma/VDNDP

Constructeur

BVO’s
Ca. 550 m2

Status
Ontwerp

Toelichting
Boven het nieuw te bouwen dorpscafé worden 4 startersappartementen gerealiseerd. De aangescherpte EPC hebben we hier weten te realiseren door het toepassen van onder andere een warmtepomp die de energie uit de ventilatielucht haalt. Luchttoevoer vindt plaats door in de gevel geïntegreerde ventilatieroosters. In de nieuwbouw Brede School Kerckebosch worden 2 basisscholen, een kinderdagverblijf en voor- en naschoolse opvang gehuisvest. De nieuwbouw is ontworpen op basis van “frisse Scholen” klasse B.

Het ontwerp is zondermeer revolutionair te noemen. Alle geluidproducerende apparaten zijn buiten het gebouw geplaatst waardoor het installatiegeluid in het school gebouw tot een minimum is gereduceerd. Voor de verwarming (en koeling) wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp met een extreem hoge COP-waarde. Voor de ventilatie is voorzien in gebalanceerde ventilatie middels een luchtbehandelingskast die buiten het gebouw samen met de warmtepomp half ondergronds opgesteld staan.

De benodigde ventilatiekanalen worden in de kruipruimte aangebracht. Hierdoor ontstaat er een maximale ruimtelijke vrijheid in het gebouw. Alle onderwijsvertrekken zijn voorzien van CO2-regeling. Alle verlichting is uitgevoerd in LED met daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie. Door alle bouwkundige en installatietechnische maatregelen wordt er een zeer energiezuinig gebouw gerealiseerd.

Foto’s

Categories

  • Leisure
  • Woningbouw